SMV eksportstrategi

Hvordan kommer du i gang?

Eksport er desværre et uoverskueligt projekt for mange danske SMV’er – Det behøver det slet ikke at være. Med en gennemarbejdet eksportstrategi kan både omkostningen og risikoen minimeres.

Hvis du som SMV ejer ønsker mere vækst, og kan se potentialet i at eksportere dine produkter eller ydelser, står vi hos Core Business A/S klar til at hjælpe dig med at udvikle den rette SMV eksportstrategi for dig og din virksomhed.

Et ønske om at starte eller øge eksporten bør altid tage udgangspunkt i din virksomhed for derved at vurdere, hvor parate I er til at starte op på et nye marked. Derfor anbefaler vi altid en intern virksomhedsanalyse der kommer rundt om hele virksomheden og vurdere kompetencer og eventuelle mangler inden fokus flyttes mod en egentlig markedssøgning.

Målet med at lave en SMV eksportstrategi, er at sikre virksomheden en gennemarbejdet, målbart og praksis nært værktøj der sikre succes med eksport.

Udfordringen

Måske har din virksomhed udtømt mulighederne for mere vækst på de eksisterende markeder og ønsker derfor at kigge på nye markeder. Det kan også være en ændret markedssituation eller at I står med et nyt produkt, hvor potentialet simpelthen er større end jeres hjemmemarked.

Fremgangsmåden 

Core Business A/S vil I samarbejde dig og din virksomhed se på jeres virksomhed som en helhed, og se, om den er klar til at komme ud på eksportmarkedet. Hvis dette er tilfældet, skal der arbejdes videre med valget af produkt, service eller ydelse, som I ønsker at eksportere. Det er her vigtigt, at valget I tager her, stemmer overens med det marked, som I skal eksportere til.

Vi vil derfor hjælpe jer med at udvælge det rette marked, hvor det vil være muligt at eksportere jeres produkt, service eller ydelse til med succes. Vi samarbejder med Business Boost International, et internationalt konsulentnetværk, som her kan hjælpe din virksomhed med at finde frem til de eller de lande, som vil være interessante for jer.

Efter at have udvalgt et eksportmarked for din virksomhed, skal der ses på selve strategien. Hvordan har du og din virksomhed har tænkt jer at eksportere jeres produkter, services eller ydelser til udlandet. Skal det ske igennem en distributør, direkte salg til kunden eller måske igennem en agent? Alt dette er vi hos Core Business A/S klar til at være jer behjælpelige med, så I tager den rette beslutning, som kan skabe vækst for din virksomhed.

Udbytte

Udbyttet af en SMV eksportstrategi fra Core Business A/S, er at du vil finde frem til det helt rette eksportmarked for dig og din virksomhed, og samtidig vil du finde ud af, hvilken måde du skal håndtere det på, for at skabe succes med din eksport.

Kort sagt

Vi vil hjælpe dig og din virksomhed med at tage de rette valg, så I som så mange andre ikke mister pusten ved at afprøve nye ting af. Mange oplever desværre store nederlag, når de prøver sig selv af med eksport. I langt de fleste tilfælde skyldes det dog, at de valg de træffer, ikke er nøje overvejet. Det er netop det vi hos Core Business A/S kan hjælpe jer med at tage de rette valg for dig og din virksomhed.

Hvad du får

Ved udarbejdelsen af en SMV eksportstrategi fra Core Business A/S, vil din virksomhed blandt andet få:

  • Et indledende check af den nuværende situation i virksomheden, for at sikre at I er klar til at eksportere
  • En analyse af mulige eksportlande, så I kan sikre jer at tage det rette valg herom
  • En strategi om, hvilken eksportform I bør benytte jer.

Hvis du og din virksomhed derefter ønsker hjælp til enten at finde en partner eller en direkte kunde, kan vi også være jer behjælpelige med dette. Vi kan i samarbejde med Business Boost International udarbejde både partner- og kundesøgninger for jeres valgte eksportmarked.

SMV eksportstrategi - container
SMV eksportstrategi - fragtskib bagfra
SMV eksportstrategi - havn

Relaterede ydelser som måske også kunne have din interesse:

STRATEGIPROCES
STRATEGIEKSEKVERING
STRATEGISK SPARRING
STRATEGIDAG
SMV BESTYRELSE

Business Boost International

Core Business A/S er med i det internationale konsulentnetværk Business Boost International.

Vi hjælper europæiske SMV’er med at komme igang med eksport.

Business Boost international arbejder med markedsanalyser, kundesøgninger, partnersøgning og eksportrådgivning.

Besøg dem her