Om Core Business – kerneforretning

Core Business betyder kerneforretning og det er omdrejningspunktet i alt hvad vi arbejder med.

Vi definerer kerneforretning som alle de processer der tilsammen skaber grundlag for forretningen og dermed indtjeningen. Kerneforretningen består givetvis af en service, et produkt eller en ydelse og de fleste opfatter dette som grundlaget for forretningen. Vi mener dog, at det er summen af alle ydelserne der skaber virksomheden og dermed er Core Business.

Hos Core Business A/S arbejder ud fra en betragtning om, at alle virksomheder grundlæggende har fem kerneprocesser og, at de tilsammen er det, der skaber Core Business.

  1. Teknologi og økonomi
  2. Salg og Marketing
  3. Produkt, kvalitet og service
  4. Ledelse og personale
  5. Produkt og service udvikling

Skal dine kernekompetencer justeres?

Det er et under at stadig flere ledelsesteams ikke formår at udnytte det fulde potentiale af de virksomheder som de sidder i. Flere virksomheder dropper deres kernekompetencer i et forsøg på at komme ind på nye markeder med en ny ide. Desværre er det først for sent, at de opdager, de skulle have taget en anden kurs.

Som virksomhed, skal man huske på, at ikke alle kernekompetencer varer for evigt, nogle skal justeres på, så de kan følge med tidens trends. Det kan nemlig være ligeså ødelæggende for en virksomhed at benytte kernekompetencer, som er forældet.

Det er derfor også grundlæggende, at du ved, hvornår dine kernekompetence skal ændres, samt hvordan du så finder frem til, hvad dine nye kompetencer skal være. Hos Core Business A/S har vi opdaget, at det er muligt at måle levedygtigheden i en virksomheds kerne. Så man på den måde kan finde ud af, om de stadig kan bruges, eller om der skal ændringer til. Vi kan hjælpe dig med at se på dine kernekompetencer, og omdefinere dem, hvis det er nødvendigt. Det er her vigtigt at vi sammen holder for øje, hvad jeres kerne var i starten, så vi ikke går for langt væk derfra.

Sådan kan vi sammen gøre din forretning endnu bedre i fremtiden!

Det er i processen at tingene ofte fejler. Her er det de menneskelige ressourcer der kommer i spil. Vi arbejder derfor i krydsfeltet mellem de menneskelige ressourcer og de materielle ressourcer og hjælper dig med at skabe klarhed og forståelse.

Hvis du ønsker at skabe den ”perfekte” virksomhed der klarer sig bedre end gennemsnittet, er det nødvendigt at kigge på hele virksomheden og sikre at alle processer understøtter hinanden. Vi vil gerne hjælpe dig med at blive den bedste inden for dit felt, og vi vil meget gerne hjælpe dig med analyse, træning, sparring og give gode råd om, hvordan du kommer helt til tops.

Når det er tid til en strategiændring

En virksomhed skal overveje at omdefinere sine kernekompetencer og dermed deres strategi, hvis du oplever et fald i din kerneforretning. At du ikke længere kan sælge det samme antal produkter, services eller ydelser, som du kunne førhen. Her er det vigtigt med et godt ledelsesteam, som kan se de tidlige tegn, så man kan nå at få rettet op på det i tide, mens virksomheden stadig står til at blive reddet. Du skal derfor jævnligt vurdere din virksomheds grundlæggende levedygtighed.

Core Business A/S kan hjælpe dig med at analysere på din nuværende strategi og kerneforretning. Igennem denne analyse, vil vi sammen med dig og din virksomhed, se på jeres styrker og svagheder, så vi kan finde frem til den bedste fremtidige strategi for virksomheden og dens kerneforrentning.

Det er her vigtigt, at virksomhedens ledelsesteam er klar til at lave de ændringer der skal til. Det vil sige, at I ikke bare må lade det hele stå til., hvis der er problemer. I må heller ikke lave dramatiske ændringer, som slet ikke stemmer overens med virksomhedens tidligere kerneforretning. I skal heller ikke bare springe med hovedet ud i et nyt marked, fordi I tror, at det kan holde jeres hoved over vande. Vi er her klar til at hjælpe jer med at tage de rette beslutninger for dig og din virksomhed.

De næste år frem

Måske sidder din virksomhed allerede med evnerne og ideerne til at omdefinere jeres kerneforretning. Det kan være, at I tidligere har arbejdet med andre projekter, som lægger op ad jeres kerneforretning. Men idet at tiden ikke har været der til at videreudvikle på dem, har I lagt dem lidt på hylden. Måske er det et af disse projekter, som skal være jeres ny kerneforretning? Mange produkter, services og ydelser er nødt til at udvikle sig, for at følge med i den verden vi bor i. Vores verden er i konstant udvikling, og som virksomhed, skal du derfor følge med i den udvikling, så den også består 10 år fra nu.

Men hvornår skal I som virksomhed åbne jeres øjne op for jeres skjulte skatte? Hos Core Business A/S, kan vi hjælpe dig og din virksomhed med at åbne op for jeres muligheder og give jer de råd og den vejledning I har behov for, for at komme videre med din virksomheds positive udvikling. Både igennem jeres kerneforretning og jeres kompetencer.

Hvordan kan Core Business A/S hjælpe jer?

Core Business A/S tilbyder hjælp til:

Se vores salgs og leveringsbetingelser her.

Om Core Business - kerneforretning - Business Model
Om Core Business - kerneforretning - Business plan

Idegrundlag

LAD OS HJÆLPE DIG

Tag kontakt